Menu Restaurant De Struisvogel

3-gangen keuze menu voor € 26,-- 3-Course menu € 26,-

-Wij werken uitsluitend met biologisch vlees / we only use organic  meat-
Voorgerechten / Starters
Soep van de dag
Soup of the day
 

Rundercarpaccio met basilicum- limoenolie, rucola,

geroosterde pompoenpitten & parmezaanse kaas

(biologisch vlees van Lindenhoff                       –supplement € 1,75-

Beef carpaccio with basil – lime oil, rocket salad, roasted pumpkin seeds &

parmesan cheese  (organic meat)                    -supplement € 1,75-
 

Kalfswang, gestoofd in rode wijn en knoflook

 (biologisch vlees van Eco Fields met Dierenbescherming certificaat)

Veal cheek in red wine & garlic (organic meat)
 

Bietencarpaccio ingelegd in zuur met rilette van makreel, dille & mierikswortelmayonaise

Beet carpaccio, marinated in sour, with a rilette of mackerel, dill & horseradish mayonnaise

 

Salade met in balsamico gemarineerde aardbeien, groene asperges, geroosterde hazelnoten, balsamico dressing & een mousse van Messenklever kaas

Salad of strawberries marinated in balsamico, green asparagus, roasted hazelnuts, balsamic dressing & a mousse of Messenklever cheese

Hoofdgerechten / Main courses

Wilde Schotse hertenbiefstuk met appel–cognac boter of de dagsaus *

(wilde Schotse hertenbiefstuk van Driessen Food) - supplement 3,--

Wild Scottish venison steak with either the sauce of the day or apple –cognac butter *                        -supplement € 3,--

 

Lamsstoof: gestoofd in rode wijn met dadels, vijgen & citroen (biologisch vlees van Lindenhoff)

Lamb stew: stewed in red wine with dates, figs en lemon (organic meat) *

 

Gebakken kabeljauwfilet met een fond van Hollandse garnalen, appel-vanille-knolselderij puree & salsa verde

Baked cod filet with a stock from Dutch shrimps, apple-vanille-celeriac purée & salsa verde

 

Zuid Asiatische kokoscurry met Basmati rijst & koriander

South Asian coconut curry with Basmati rice & coriander

 

Rode biet risotto met bleekselderij, rucola, geroosterde amandelen & mascarope-gorgonzola

Red beet risotto with celery, rocket, roasted almonds & mascarpone-gorgonzola

 

*geserveerd met geroosterde roseval aardappelen en bijpassende groenten

*served with roast potatoes and vegetables specific to the dish

Nagerechten / Desserts
Appel crumble uit de oven met vanille ijs
Warm apple crumble with vanilla ice cream
 
Kaasplankje (biologische streekkazen) - supplement € 1,50

            Tip: lekker met een glaasje rode port erbij!

Cheese platter (organic cheese, local products) - supplement € 1,50
Suggestion: Combine it with a glass of red port!
 

Organic Raw chocolate vegan pie

 

Passievrucht-yoghurt parfait met limoncello, cantuccini koekjes & frambozen saus

Tip: lekker met een glas dessertwijn!

Passion fruit- yoghurt parfait with limoncello, cantuccini cookies & raspberries sauce

Tip: delicious with a glass of dessert wine

 

Koffie of keuze uit Mr.Jones organic tea en verse munt thee met

huisgemaakte chocolade

Coffee or a choice between fresh mint and organic Mr.Jones tea with homemade chocolate